Kijk ik schrijf !

Wat een heerlijke concentratie in het atelier van de jongste.

Je eigen vingers leren hanteren en aansturen. Nauwkeurig draaien en richten.

Een lijn wordt een cirkel en nog één en nog één tot de schrijftafel vol is. Met een paar vegen starten we gewoon opnieuw. Op deze manier wordt mee de basis gelegd van het echte schrijven later zonder scheerschuimtafel.

Boekengezicht

Boeken lezen, dat doen we dagelijks. Gretig en verkennend.

De bibliotheek van Landegem geeft ons ieder jaar de kans om kennis te maken met een verhaalbedenker. Met Pieter Gaudesaboos hadden we dubbel geluk, want naast schrijver is hij ook de illustrator van enkele pareltjes van boeken die in onze schoolbib te vinden zijn.

Met gespitste oren en aandachtige kijkers werd de ganse klas meegezogen in het verhaal van ‘Tommie en de torenhoge boterham’.

Eéntje om te lezen en te herkauwen tot je leeshonger voor heel even gestild is.

Voor even de rol van je leven

Theater, toneel, dans, zang … met je mond open staan kijken en de musicalwereld willen leren kennen. Goesting om te onderzoeken welke voorbereiding aan zo’n spektakel vooraf gaat.

We trokken naar GO! MUDA kunsthumaniora om acteer, dans en zangles te volgen. We verwelkomenden actrice Greet Verstraete en acteur Jan Schepens. Met hun tonnen ervaring beantwoordden ze heel wat van onze vragen en gaven ons tips en oefeningen mee. Onze creativiteit borrelden langs alle kanten. Op weg naar onze eigen mini-musical ontworpen we personages en grimmerden ons schminkmaatje. Huistaken werden zanglessen en tekstdialoogjes memoriseren. Binnenkort is het voor echt en staan we zelf op het podium van onze eigen  *mini musical*

Goochelen in het echt

In de magische wereld van de magie en tovenarij, kan er veel. Zeker in het hoofd van een kleuter.

Ze gingen in opleiding bij een echte goochelaar die met zijn show speciaal voor hun leefgroep kwam. Verbaasd over de verdwijntrukken, dingen die uit elkaar konden en weer ineen, veel glitter en glamour en hocuspocus.

En nu zelf aan de slag ! Iedereen kreeg een goochelhoed. Samen boksten ze een eigen goochelshow ineen, met als publiek een verbaasd maar trouw publiek van ouders, grootouders, familievrienden.

lunchtijd buiten

Buitenlucht geeft gezonde honger.

Daarom trekken we met onze boterhameters van het lager naar buiten als het weer het toelaat. Weg uit de klaslucht, op zoek gezellige rust in onze tuin om op je eigen tempo te smullen van de boterhamdoos. Voor wie wil is er ook een kom vol groentensoep. We omarmen de seizoenen en leren ook inschatten wanneer het picknickweer en wanneer beter niet.

En ondertussen heerst in ons restaurant ‘De Eetklaver’ een aangename eetsfeer om de warme maaltijden ook hier helemaal tot zijn recht te laten komen.

Vanuit het warmste huis

Onze leerkrachten levensbeschouwing namen het mooie thema ‘opgroeien zonder zorgen’ ter harte. De verkoop van de vele zakjes Nougat, stemde iedereen trots en dankbaar, met een opbrengst van € 1355 ! Met een 100-tal kinderen en begeleiders trokken met de trein naar Brugge. Kletsnatte dag, maar dat was het minste van onze zorgen.

We wensen dan ook dat iedereen rond zich heen goed voor elkaar zorgt, in kleine en moeilijkere dingen. En dit initiatief was eens iets groots, maar er zijn nog zoveel kleine dingen waar je elke dag het verschil mee kan maken voor elkaar.

https://dewarmsteweek.be/acties/leefschool-klavertje4-helpt-mee-om-zorgeloos-te-kunnen-opgroeien

Leerkracht zijn in Klavertje4 dat is …

verwondering, vakmanschap, teamwerk, bijleren, gedrevenheid, … maar ook geïnspireerd worden door wat om je heen gebeurt en hier wat mee doen.

Het meest herhaalde zinnetje in de op Vogelnestklassen, bracht onze 2 leerkrachten op het idee om dit op een heel andere manier in de kijker te zetten tijdens de klastijd. En zo geschiedde !

Bij de start van de boekenprikkelweek verschenen ze beide in hun eigen bedacht DIDACTISCH UNIFORM. Wedden dat de boodschap nu echt wel blijft hangen bij hun klaskinderen . Misschien wordt het wel een modetrend … #leesjeopdracht