De Herinneringenboom

De afgesloten plek aan de zijde van leefgroep 5, dicht bij ons insectenhotel bleek een goede plek om onze eerste gevoelsplek te starten in september.

De grote, vertakte boom wou wel meedoen met ons en we zagen al snel mogelijkheden daar. Beetje uit het zicht, afgesloten, dieren in de buurt, onder een stoere boom en dicht bij grassen en bloemen die weelderig bloeien op sommige momenten en soms doodgaan en verdwijnen.

Kinderen die plots, of al een tijd geleden, iets moesten afstaan, moesten afscheid nemen van iets of iemand,…kunnen hier, in samenspraak met de begeleiders, een herinnering achterlaten. Bij verdriet, in een rouwperiode kunnen ze, hier naar toe komen om rust te zoeken.

We kochten ook boeken aan die beetje bij beetje onze herinneringenkoffer zullen vullen. Allemaal mogelijkheden om kinderen te begeleiden in de noden die ze dan hebben.

Later dit jaar gaan we de Bozeplek vorm geven.