Ik ben een ridder

Helemaal weg in de fantasiewereld en al een beetje geschiedenis leren op maat van onze ikkers, de allerjongste van de school.

De ridders en prinsessen deden hun intrede in hun klas, ze trokken naar het Gravensteen, verkleden zich alom, vleiden zich neer in het tuin van het kasteel van Poeke voor een koninklijke picknick en mochten een bezoekje brengen aan de stallen waar de allermooiste paarden wonen en verzorgd worden. Hun hartjes klopten sneller, hun snoetjes glommen van trots.

beroepenbeurs inspireert

Zoveel ouders, zoveel beroepen.

Ideaal om inkijk te geven in een gamma van beroepen, de passie van het werk te voelen, praktische vragen te stellen en zo je eigen denken over  je toekomst aan het denken te zetten.

Dank aan de ouders die wat tijd vrijmaakte om onze beroepenbeurs. Er werd uitleg gegeven over het werk als kinesite, zonnepaneelinstallateur, opvoeder in de bijzondere jeugdzorg, werk binnen het leger, leerkracht, opbouwer van een tijdschrift en promofolder, … genoeg diversiteit om de blik naar later open te zetten.

Een zingende school

Wat begon als goesting bij 2 muzikale leerkrachten om een schoolkoortje op te starten, is ondertussen een vaste waarde aan het worden.

Elke dinsdag tijdens een stukje van de pauzetijd, komt het K4-koor samen om met gesmeerde kelen, veel energie en uitstraling liedjes te zingen tot ze klinken dat we er allemaal warm van worden. Iedereen die zin heeft, kan zich voor een periode van enkele weken engageren Op het groot forum of bij een speciale gelegenheid zoals onze kerstweek en het schoolfeest mogen we er allemaal van meegenieten.

Koor&Stem loofde onze inzet en namen ons officieel op als ‘Zingende School’. Het bordje prijkt weldra aan onze voorgevel.

Kijk ik schrijf !

Wat een heerlijke concentratie in het atelier van de jongste.

Je eigen vingers leren hanteren en aansturen. Nauwkeurig draaien en richten.

Een lijn wordt een cirkel en nog één en nog één tot de schrijftafel vol is. Met een paar vegen starten we gewoon opnieuw. Op deze manier wordt mee de basis gelegd van het echte schrijven later zonder scheerschuimtafel.

Boekengezicht

Boeken lezen, dat doen we dagelijks. Gretig en verkennend.

De bibliotheek van Landegem geeft ons ieder jaar de kans om kennis te maken met een verhaalbedenker. Met Pieter Gaudesaboos hadden we dubbel geluk, want naast schrijver is hij ook de illustrator van enkele pareltjes van boeken die in onze schoolbib te vinden zijn.

Met gespitste oren en aandachtige kijkers werd de ganse klas meegezogen in het verhaal van ‘Tommie en de torenhoge boterham’.

Eéntje om te lezen en te herkauwen tot je leeshonger voor heel even gestild is.

Voor even de rol van je leven

Theater, toneel, dans, zang … met je mond open staan kijken en de musicalwereld willen leren kennen. Goesting om te onderzoeken welke voorbereiding aan zo’n spektakel vooraf gaat.

We trokken naar GO! MUDA kunsthumaniora om acteer, dans en zangles te volgen. We verwelkomenden actrice Greet Verstraete en acteur Jan Schepens. Met hun tonnen ervaring beantwoordden ze heel wat van onze vragen en gaven ons tips en oefeningen mee. Onze creativiteit borrelden langs alle kanten. Op weg naar onze eigen mini-musical ontworpen we personages en grimmerden ons schminkmaatje. Huistaken werden zanglessen en tekstdialoogjes memoriseren. Binnenkort is het voor echt en staan we zelf op het podium van onze eigen  *mini musical*

Goochelen in het echt

In de magische wereld van de magie en tovenarij, kan er veel. Zeker in het hoofd van een kleuter.

Ze gingen in opleiding bij een echte goochelaar die met zijn show speciaal voor hun leefgroep kwam. Verbaasd over de verdwijntrukken, dingen die uit elkaar konden en weer ineen, veel glitter en glamour en hocuspocus.

En nu zelf aan de slag ! Iedereen kreeg een goochelhoed. Samen boksten ze een eigen goochelshow ineen, met als publiek een verbaasd maar trouw publiek van ouders, grootouders, familievrienden.