Kinderwensen

Samen met de ballon van Vliertje het konijn, vlogen onze wensen de Nevelse lucht in tijdens het kerstforum.  We willen ze rondstrooien overal waar ze welkom zijn …

Misschien krijgen we wel een berichtje terug, van lieve mensen die net zoals wij er het beste van proberen te maken.

Gans de we week zongen we bij de dagopening uit volle borst * Hoe mooi kan het leven zijn * Het is maar hoe je kijkt * Het is maar wat je droomt * Jij bent net zo rijk * Zo rijk als je je voelt *

Ook al worden  we in deze tijden uitgedaagd.

Zullen we een boekje opendoen ?

Ons gezelligste leesmoment met de hele school buiten !

Of om het met de woorden te zeggen van een ouder die donderdagochtend toevallig in de schooltuin was.

“Wat voor jullie waarschijnlijk common sense is … vond ik van een onwaarschijnlijke schoonheid … al die lezende kindjes in de tuin, stil.”

 

 

 

Welkom grootouders !

Wat hebben wij het grootouderfeest moeten missen 2 jaar op rij. Van zodra het mocht, werd het eerste feest één voor hen. Op een coronaveilige manier zwaaiden we een ganse week onze klasdeuren open. Elke grootouder was welkom in kleine aantallen per klas om eens te komen binnenpiepen naar wat wij allemaal dagdagelijks doen, van de kring tot WC bezoekjes, van Franse les tot klassenraad, van LIST lezen tot sporten in de sportzaal, … Wie zin had, kon gewoon mee aanschuiven en even terug mee doen zoals heeeeeel lang geleden. Op het einde trakteerden we hen op een glaasje sap van eigen bodem. We zagen veel gelukkige grootouders en dat maakte onze super blij !

Senegal stedenbandhuisje start bij ons !

Onze partnerschool in Thor, een dorpje in Senegal kwam tot leven in dit gloednieuwe stedenbandhuisje vanuit de stedenband Deinze-Lievegem.

Vele vragen over het leven in Senegal werden beantwoord, beleefd, gespeeld en er werd heel wat gedanst, gezongen en verkleed. Al onze leefgroepen zochten er hun weg in en sloten samen af met een groot forum om dit aan elkaar te laten zien. En wist je trouwens dat de school in Senegal enkele weken later start dan bij ons ?

Wat een fijne start van het schooljaar !

Dromen over bomen

Onze Bloemen&Bijtjes trokken 2 dagen samen onderweg in en rond de bossen van Aalter om zich te laten inspireren door ‘dromen over bomen’ een wetenschappelijk onderzoeksproject FORMICA van de Universiteit van Gent. Hiermee proberen we mee het belang van het microklimaat in bossen voor planten, dieren en mensen in de verf te zetten en hen te stimuleren om op onderzoek uit te gaan, nu en in toekomst.

We kwamen veel interessant materiaal tegen oa dode bomen, pissebedden, zwammen, vingerhoedskruid, hoge grassen, takken in alle vormen, planten met stekkers, holletjes onder grond, een koel bladerdek in de grote hitte… ‘s Avonds iedereen grondig op teken controleren en de 2-daagse was meer dan geslaagd !

 

Sportief van kleins af aan

Gewichtheffen !    Voetbal !    Dansen !    Zwemmen !    Hockey !    Verspringen !    Turnen !

Onze ikkers proberen het allemaal uit.

Sportieve mama’s of papa’s komen het voordoen, wij doen na en genieten ervan.

Hun project vraagt niet alleen energie, het geeft hen dubbel zoveel fierheid en motorisch uitdagingen terug.

 

Van alle versmarkten thuis

Het Vogelnest werkten voor hun project ‘de markt’ wel een heerlijk eerlijk eindproduct uit dat geheel in ons kraam past.

Mooi georganiseerd mochten de klasouders en teamleden een supergezellige avondmarkt bezoeken met wel zeven verschillende kraampjes waar ze hun verkooptechnieken oefenden, uitleg konden geven over korte en lange keten, eigenbereide waren aanprezen, geld verhandelden, …

Na het tellen van de kassa’s en het aftrekken van de kosten, kunnen ze zo een fijn bedrag doneren aan Mobile School die hiervoor binnenkort zelfs op bezoek komt naar hun leefgroep.