Sénégal mes amis

Al sinds 2010 hebben we een scholenband met Thor, een plaats in Senegal. Onze blik op de wereld wordt verruimd en we helpen een beetje mee om onderwijs ter plaatse te ondersteunen en materiële noden mee aan te pakken. Van 21 tot 29 mei trok Vanessa (secretariaat en vrijwillger-kartrekker) en Babs (oud-lln) ter plaatse.

Eindelijk eindelijk eindelijk !
Na 3 jaar zijn we er nog eens geraakt… Valiezen gevuld met materiaal, hoofden vol goesting!! Voor het eerst waren we hier terwijl er les was in Leefschool Klavertje 4. De weekopening met “levé du drapeau” werd live gevolgd in Nevele via videomeet. De ganse dag door werd er gevideobeld en vele vragen konden instant worden beantwoord. Top om al die verwonderde gezichtjes te zien. Senegal was ineens wat dichterbij Nevele. We konden ook tijd maken om samen het ineensteken en schilderen van de telramen. Het materiaal brachten we mee van een papa van Klavertje 4 die hiervoor recupmateriaal gebruikte en alles perfect verzaagd had. Confronterend hoe inventief we moesten zijn om wat verf te verdelen en de schijfjes te laten drogen, maar ooooooohhhh zo mooi en leerrijk om te zien hoe er voor alles een oplossing is. De restjes verf werden gebruikt om lege waterflessen te kleuren om zo het sportterrein af te baken.