De Sterrenkids

5e en 6e leerjaar

Hallo,

Welkom bij De Sterrenkids.

Je vraagt je misschien af, wie zijn wij?

Wij zijn het 5de en 6de leerjaar van Klavertje 4. We zitten verdeeld over 2 klassen, elk met een eigen naam:

De Sterrenkids van Jupiter & De Sterrenkids van Saturnus

Wat is er nu zo speciaal aan De Sterrenkids? Dat kan je hieronder allemaal lezen…

We werken heel vaak met de twee klassen samen thema’s uit. Zo leven dezelfde onderwerpen in onze volledige leefgroep. Het leert ons ook om met veel verschillende kinderen goed samen te werken.

En zit je allesbeste vriend in de andere klas, dan is dat helemaal niet erg: we zien elkaar heel vaak ;-).

We krijgen 3 keer in de week Frans. Frans krijgen we wel per niveau. Dat wil zeggen dat we ons voor de lessen Frans opsplitsen in het vijfde en zesde leerjaar. Maar…

Het spreken van Frans beperkt zich niet tot die 3 lessen per week:

  • de maaltijdlijsten worden in het Frans opgenomen
  • de weerkalender wordt dagelijks in het Frans overlopen
  • we moeten in het Frans vragen of we naar het toilet mogen, of we mogen drinken,…

Wist je trouwens dat wij, De Sterrenkids, ook de Helpertjes van de school zijn? Elk schooljaar in september, starten we met een snelcursus EHBO. Daarna is het, tijdens de speeltijd, onze taak om ‘de kleine pijntjes’ bij andere kinderen te verzorgen. Elke week nemen 4 andere Helpertjes deze taak op zich.

We kunnen ook al goed zelfstandig werken. We worden door de begeleiders begeleid en uitgedaagd om onze taken en lessen goed te plannen.  Zo staan we sterk als we naar het middelbaar gaan.

Iedere leerling bereidt ook jaarlijks één of meerdere kringen voor. Dit kan een actuakring zijn (over iets dat recent in het nieuws kwam) of een aardrijkskundige of geschiedkundige kring. Al onze kringen hangen uit aan het prikbord op en rond de tijdslijn en de wereldkaart.

Je denkt misschien: zo harde werkers! Maar wees gerust: we maken ook veel plezier, koken vaak, knutselen nog graag en genieten ook regelmatig van muziek en beweging…

Groetjes,

De Sterrenkids