Ouderwerkgroepen

Er zijn een aantal ouders en mensen van het team die de grote lijnen van een werkgroep uitzetten.
Wil je graag meewerken aan één van onze werkgroepen, contacteer ons !

Contactpersonen
ouders & team : zie wie-is-wie lijst of op het bord in de inkom van de school
directie : Kristien directie@leefschoolklavertje4.be

Ouderwerkgroep GROEN

In ‘Klavertje 4’ hebben we een prachtig domein, waarin de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Deze werkgroep zet zijn schouders onder

  • de inrichting en het onderhoud van het schoolterrein
  • het ravot-klaar maken van de speelzones
  • de speelse invulling van leuke hoekjes en kantjes
  • een milieubewust afvalverwerking
  • onderhoud van het dierenpark op school
  • moestuinproject met de kinderen

Om al het werk uit te voeren, worden maandelijks werkvoormiddagen op zaterdaggeorganiseerd. Hier wordt werk verricht waar vele handen het leven lichter maken : onkruid wieden, hangen scheren, schilderen, speeltuigen opzetten, … Per leefgroep staat 1 werkzaterdag in the picture. Ouders van 1 leefgroep worden extra aangespoord om erbij te zijn, werken samen in de tuin en sluiten af met een gezamenlijk aperitief.

Als de miljoenen blaadjes van onze bomen gevallen zijn organiseren we een grote herfst-opruim-actie op een zaterdag eind november. De ouders van alle leefgroepen zijn hierop uitgenodigd. We ruimen massaal bladeren op, hakselen het snoeisel en maken er een gezellige familiedag van, want samen maken we de school veel mooier!

Ouderwerkgroep CREA

Dat hier heel wat creativiteit zit, staat vast. Het is ook leuk om dit door te geven. Enkele zaterdagvoormiddagen organiseren we crea-ateliers. Van pottenbakken, tot robots maken over koken en windvanen stikken. Ieder jaar een nieuw programma. Deze lopen altijd gelijk met de werkzaterdagen van Groen. Maar ook alle kinderen van Nevele en omgeving zijn welkom. Er wordt een kleine materiaalbijdrage gevraagd.

Ouderwerkgroep PR

Deze werkgroep heeft tot doel de naambekendheid van de school te vergroten en initiatieven te nemen naar jonge gezinnen om onze school te leren kennen. Dit realiseert ze door infostands op activiteiten, affiches, huisstijl, website, facebook, instagram te onderhouden, recrutering 2.5 jarigen, organisatie van de kleuterkijkdagen … en elk ander zot gedacht dat aantrekkelijk is en bij ons past.

Doe mee!

Wil u graag actief meewerken in één van onze werkgroepen, contacteer ons!